Bar & restaurant la Pensiunea Gorgán
Restaurantul pensiunii Gorgan are capacitatea de a servi în acelaşi timp 30 de persoane, iar peisajul pitoresc din împrejurimi face ca masa să se transforme într-un adevărat ospăţ. Vă garantăm că nopţile de vară petrecute pe prima terasă care se deschide din restaurant, vă vor oferi amintiri de neuitat, în timp ce terasa din spatele pensiunii vă oferă posibilitatea unui grătar (din materiile prime pe care le oferim) sau unor discuţii mai intime. Aici se găseşte şi fântâna miraculoasă cu apă proaspătă, pe care o suspicionăm că înţelege limba omului. În momentul în care au început lucrările de construcţii, natura parcă supărată de faptul că a fost deranjată, şi-a revărsat din abundenţă apa freatică, iar datorită faptului că a înţeles gândurile pozitive ale proprietarului, şi conştientă fiind de beneficiul pe care îl poate oferi turiştilor, şi-a retras apele într-un singur izvor, ce poate stinge setea omului obosit.
În alcătuirea meniului oferit, punem mare accent pe calitatea produselor, preparate în stil secuiesc/unguresc, în care, pe lângă prospeţimea naturii, regăsim gustul mâncărurilor de acasă. Acestea sunt pregătite din ingrediente proaspete, iar majoritatea produselor pe care le folosim (în limita posibilităţilor), sunt achiziţionate de la producătorii locali.
Dacă suntem anunţaţi din timp, putem pregăti orice fel de mâncare, dar vă garantăm că bucătarii noştri extraordinari nu vă vor dezamăgi cu bunătăţile tradiţionale secuieşti în a căror pregătire sunt specializaţi. Puteţi gusta adevărata supă de pui, gulaşul secuiesc, friptura umplută, diferite specialităţi preparate din carne de vânat, iar ca desert cozonacul proaspăt, ştrudelul sau cuibul de viespe.
Astfel, şi în cazul în care decideţi să ne vizitaţi doar pentru gulaşul de fasole sau pentru un pahar de vin gustos, veţi rămâne cu amintiri plăcute. Ce poate fi mai calmant şi liniştitor decât o cafea sau o ceaşcă de ceai savurată în faţa căminului şi discuţiile intime purtate la lumina focului trosnind din vreascuri de fag?
Pălincile din „Etéd”
Mâncarea îi cade bine omului doar atunci când consumă şi o băutură bună pe lângă, iar noi vă stăm la dispoziţie cu băuturile cele mai rafinate. Pălinca de fructe din localitatea Etéd, aşa numitul „secret secuiesc” preparat în inima ţinutului secuiesc, cu siguranţă ajută la creşterea apetitului. Localnicii din Etéd sunt de părere că, „pălinca bună este ca şi moartea soacrei, plângi spre văzul lumii, dar în interior îţi cade bine”.
Vă oferim 11 tipuri de băuturi specifice, preparate din fructe de pădure, a căror paletă gustativă se încadrează perfect în spiritul locului. În rândurile vânătoreşti există zicala conform căruia poveştile de groază se nasc atunci când omul începe şi îşi termină treaba cu apa focoasă din Etéd.